Boxmadras

Alt du bør vide inden køb af boxmadras

Er du på udkig efter at opgradere din seng eller foretage en ændring, men er i tvivl om hvilke komponenter der er vigtige, og hvilke du kan ignorere? Boxmadrasser er en af disse ting, og der er et par ting, du skal bruge til at afgøre, om dette tilbehør er nødvendigt eller ej.

Vi har samlet et resumé af alle ting relateret til boksmadrasser for at hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har brug for til din seng. Læs videre for at få en fuld forståelse af de forskellige elementer af sengen, hvad deres funktioner er og hvordan de bedst tjener dig.

BedreNætter.dk er i vores mening Danmarks bedste forhandler af boxmadrasser – se om der en seng for dig her

boxmadras senses lux bedre nætter
Senses, Bedrenaetter.dk

Hvad er en boxmadras?

At kalde det en boksmadras er egentligt lidt misvisende. En boxmadras er i bund og grund en støttende ramme som løfter din madras fra gulvet. Det som er interessant er, at fabrikanter så småt er gået væk fra at sætte fjedre i deres produkter. 

Generelt består en boxmadras af en ramme af træ med trælameller. Ovenpå er der indsat en smidig fjeder. Disse adskilles med filt. Fjerderdelens øverste segment har som oftest skum som indrammes i dynetøj. Selve boxmadrassen er derfor skabt til kun at kunne vende en vej, da boxmadrassen er designet i lag med det forskellige elementer som samlet set, giver dig den gode søvnoplevelse du kan få af denne type seng. 

Oven på boxen er topmadrassen som giver den egentlige komfort – især fordi topmadrasser findes i et væld af udformninger og materialer som kan tilpasses den ekeltes præferencer. 

 

Boxmadras typer & rammer

Herunder kan du se forskellige typer boxmadrasser.

Boxmadras med lameller
Boxmadras med lamelbud

Den største fordel ved lamelbunde er at de giver god ventilation af madrassen. Fordi lamellerne er fordelt med mellemrum luftes madrassen kontinuerligt. Denne form for fundament kan anbefales til allergikere. Denne kontinuerlige luftning tillader også bedre luftcirkulation i sommersæsonen og køler dig ned i de varme måneder af året. 

Boxmadras med fjedre
Boxmadras med fjedre

En boksmadras med fjedre og metaltrådgitter – monteret på en træbund og betrukket med stof. Denne type boksmadras er rigtig populær. Dog kan de meget billige senge have en irriterende knirkelyd, men de seneste typer boxmadrasser er så gode, at du ikke vil blive generet af lyde på grund af madrassernes fjedersystemer.

Klassisk boxmadras
Den klassiske boxmadras

Den velkendte boxmadras de fleste af os kender. Den kommer i forskellige udgaver, men vil som oftest ikke afvige meget fra det viste billede ovenfor. Denne type boxmadras har de fleste af os stiftet bekendskab med. Her er pris og kvalitet som oftest meget tæt forbundet. En topmadras er som oftest nødvendig til denne type seng. Heldigvis kan du finde topmadrasser i et væld af materialer, som vil passe til dine behov. 

Boxmadrasser og fjedre

Der findes flere forskellige typer fjedre i boxmadrasser. Men de tre gængse er henholdsvis:

  • Bonnell-fjedre er den ældste form for fjedersystem. Bonnell-fjedre beskrives ofte som timeglasformede fjedre, som er metaltråde formet som timeglas – denne form giver en meget fast overflade. Metaltrådene vikles om den øverste og den nederste del af fjederens midte. Dette deler fjederen i to dele hvilket gør, at din kropsvægt fordeles jævnt på fjederen. Det giver en fast og meget stabil overflade på madrassen. 
  • LFK-fjedre er cylindrisk formede fjedre og vil følge din krops bevægelser. LFK står for Left Facing Knot.
  • Multipocket fjedre er samlet i små filtposer og sikrer dig en god og behagelig overflade at sove på. 
  • Pocket fjedre et næsten identisk system som multipocket fjedre – dog med noget mindre affjedring.