Sengevædning – vask af vådliggerlagen

Vådliggerlagen

Hvornår og hvordan skal du vaske vådt sengetøj ved sengevædning?

Så hurtigt som muligt – hvis du skifter vådt sengetøj midt om natten, så læg det evt. i badekarret eller en balje indtil du er klar til at klare det om morgenen. Så forhindrer du at der kommer urin på noget andet. Hvis du har tid, så giv det en hurtig skylning først.

Som udgangspunkt kan du vaske vådliggerlagner på 60 grader som almindelige lagner. Men med så meget andet, er der jo undtagelser. Se gerne på emballagen eller efter et lille mærke på lagnet.

Bruger du derimod små lagner eller stiklagner, kan disse som oftest tåle vask op til 90 grader uden at miste sugeevnen.

Hvordan kan jeg rense mit barns madras?

Uanset hvor meget du forsøger at beskytte dit barns madras, så er det sandsynligt at madrassen vil blive våd en gang imellem. Gør dit bedste for at tackle våde pletter på madrassen når de sker, snarere end at efterlade dem indtil senere. Når urinen er nået ind til midten af ​​madrassen, er det meget svært at neutralisere lugten, så dup det op med en klud så hurtigt som muligt.

Urinens langvarige lugt er resultatet af syre krystaller der dannes når urinen tørrer, så gængse husholdningsrengøringsmidler kan nogle gange ikke tage lugten. Til dette specifikke problem må du måske købe et enzymbaseret rengøringsmiddel specielt designet til at fjerne urin. Det hjælper også på de gule plamager der kan komme. Før du rengører en madras bør du tænke over, hvor meget tid du har før dit barn bliver nødt til at bruge det igen. Medmindre det er en varm dag, og du er i stand til at tage madrassen udenfor for at tørre, så prøv at undgå at få gøre den for våd. En damprenser kan være nyttig til rengøring af madrassens overflade uden at den gennemblødes.

Se mere om vådliggerlagner her

796 comments

Skriv et svar