Vælg den rigtige sovesofa

Her i Sengeuniverset er vi særdeles interesseret i lige netop sovesofaer…

Det er vi af den grund, at sovesofaens muligheder er mangfoldige; der er sovesofaen til teenageværelset, der er sovesofaen til studieboligen, hvor der måske ikke er overflod af kvadratmeter og så er der sovesofaen til gæsteværelset til overnattende gæster.

Lige netop derfor er sovesofaen et multifunktionelt møbel, som på den ene side skal tilbyde siddepladser, men samtidig sørge for en behagelig soveoplevelse. Derfor skal kvaliteten også være i top når man investerer i en sovesofa.

Hvad bør man så have med i sine overvejelser når man skal investere i en sovesofa?

Sovesofaens formål
Da sofaer er designet til at tjene som både en sofa og en seng, bør du overveje hvilken funktion sovesofaen primært skal tjene og hvor ofte du vil bruge den. Komforten og stabiliteten i sovesofaer varierer fra model til model. Nogle sovesofaer er designet til at yde bedst komfort når de er indstillet til siddende funktion, mens nogle er mest komfortable når de er indstillet til liggende funktion. Så formålet er første skridt i udvælgelsen af den helt rigtige sovesofa.

Prislejet
Hvor meget vil du spendere på en sovesofa? Og her må du igen overveje formålet med sovesofaen. Som så meget andet, er der også her en sammenhæng mellem pris og kvalitet. De billigste sovesofaer vil næppe holde særligt længe. Så andet skridt er at overveje formål og prisleje.

Størrelsen
Her bør du tænke i kvadratmeter. Har du den plads der skal til, for at kunne slå sovesofaen ud? Inden du beslutter dig for en sovesofa, så er det en god ide at have målene på rummet som din sovesofa skal stå i.

Madrassen
Med disse råd, kan du ikke gå helt galt når det kommer til køb af sovesofa.Nogen sovesofaer kommer med en topmadras. Tit og ofte vil sovesofaen fungere uden at have en topmadras under. Har du kastet blikket på en sovesofa med topmadras, så kan du få en mere udførlig vejledning under vores sektion om topmadrasser

Funktionalitet
Nogle sovesofaer kommer med en pladsbesparende funktion. De kan komme i flere forskellige former, men den mest moderne må siges at være sofaen med chaiselong. Under chaiselongen er der en boks som kan rumme dyne, lagen etc. Dog bør du kende til reglen om, at for mange funktioner ofte nedsætter komforten. Så igen er der grund til at du overvejer formålet med sovesofaen.

Sovesofa – sengeuniverset anbefaler:

Recast Nist Blå sovesofa
Recast Nist Blå sovesofa, Lækker og stilren sovesofa, Bedrenaetter.dk
Dansk produceret, mulighed for specialdesignet stofbeklædning.
Se den aktuelle pris og læs mere om sofaen her.
Leconi sovesofa
Leconi sovesofa, dekorativ og praktisk sovesofa, Boboonline.dk
Flot seng og sofa, passer perfekt til mindre værelser.
Se den aktuelle pris og læs mere om sovesofaen her.