Skabsseng

Har du overvejet en skabsseng? Hvis du savner gulvplads, så er denne type seng lige noget for dig. Skabssenge, også kaldet vægsenge, fås i dag i et væld af udformninger og farver. Det er smart måde at få flere sovepladser på uden at skulle have en gæsteseng stående.

Hvis du investerer i en skabsseng kan du omvende din lejlighed, kontor eller gæsteværelse til et fuldt funktionelt soveværelse på under et minut.

Er du nysgerrig på at se udvalget af skabssenge? Så klik på billedet nedunder og gå direkte til Danmarks bedste forhandler af skabssenge.

Vægseng Nordic 90200 cm. fra Skabssengen.dk
Se sengen og den aktuelle pris her.

Skabsseng, vægseng eller Murphy seng – kært barn har mange navne

Murphyseng, vægseng, skabsseng og sågar sammenklapningsseng, alle samme betegnelser for den samme type seng, er et funktionelt møbel der kan omdanne ethvert værelse til et soveværelse med det samme. Dette stykke møbel skjuler en seng uden at optage plads i et rum. De er den perfekte tilføjelse til ethvert værelse der fungerer som gæstesoveværelse eller til mindre soveværelser der har begrænset gulvplads. Skabsenge sænkes fra deres lodrette stilling, når de er i brug, og kan løftes tilbage i lodret stilling i en hurtig bevægelse, hvilket gør det nemt at bruge ét rum til flere formål.

Populariteten af disse senge er vokset en hel del i det seneste årti, og flere og flere virksomheder tilbyder denne unikke sengetype. På grund af dette voksende marked er der flere vigtige ting at tage i betragtning, når man køber en skabsseng. Det er vores mål, at du med denne lille guide kan gå ud og finde den helt rette skabsseng til dine behov.

Du vil her kunne læse om:

  • at vælge og købe en skabsseng
  • anvendte typer mekanismer
  • typer af anvendte materialer, finish, stilarter
  • Hvor det anbefales at købe skabssenge
  • forsendelses- og leveringsprocedurer

Når du skal købe en skabsseng

Når du beslutter dig for at tilføje en skabsseng til dit hjem, kan det være svært at bestemme sig for præcis hvilken slags vægseng du bør købe. Det er vigtigt at overveje hvert aspekt af en skabsseng individuelt for at sikre, at det produkt du køber er præcis det du leder efter. En af de første faktorer der skal tages i betragtning ved bestemmelsen af, hvilken type seng der passer til dig, er den anvendte mekanisme.

Mekanismen i en skabsseng er det mest grundlæggende element i konstruktionen, da mekanismen dikterer næsten alle facetterne i sengenes struktur. Der er flere forskellige typer mekanismer, samt en række producenter der producerer senge til hver type. De to vigtigste og primære af mekanismerne er fjedermekanismer og stempelmekanismer. Hver stil har unikke kvaliteter, og kan være afgørende for din beslutningsproces.

Typer af mekanismer

Fjerdermekanismen er en del af det traditionelle system. De består normalt af et kraftigt komprimeret stålfjeder system som kan sidde udvendigt eller Integreret i kabinettet. Når det er skjult inden for rammerne af sengen, kan fjedermekanismen kræve specialiseret kabinet såsom dobbelte døre eller skabe, hvilket kan forhindre brugen af ​​andre møbler ved siden af ​​sengen. Fjerdermekanismerne er afbalancerede og forbedrer letheden når du sænker og løfter din skabsseng. Disse fjedre kan kræve justering efter flere års brug, da fjedrene kan blive lidt “trætte” og strække sig over tid. Denne “træthed” kan føre til at sengen hænger ud af rammen, hvis den ikke er justeret. Evnen til at justere mekanismen giver dig dog mulighed for at diktere spændingsniveauet i fjedrene, hvilket er umuligt i systemer der anvender stempelmekanismer.

Den anden hovedtype af mekanisme, der anvendes i skabssenge er stempelmekanismen. Disse stempler anvender generelt enten gas eller lufttryk og giver god støtte når du hæver og sænker sengen. En fordel ved at vælge en skabsseng der har en stempelmekanisme, er brugen af låsemekanismen. Disse låse holder sengen sikkert inde i kabinettet når den ikke er i brug og er en vigtig sikkerhedsfunktion. De vægsenge der udnytter stempelmekanismen har en meget lavere risiko for at blive løse og hænge, hvilket væsentligt forlænger senges levetid. Disse mekanismer kræver ingen justering og er skjult inden inden i sengens ramme. Da stempler ikke kan justeres, er korrekt installation af afgørende betydning for at bevare mekanismens levetid, da stempelmekanismer ikke kan justeres når de først er installeret.

Det er en vanskelig opgave at afgøre, hvilken type sengemekanisme der passer til dig og dit hjem. Det er vigtigt at tage sig god tid du beslutter dig og udforsk alle muligheder inden du træffer din endelige beslutning.

De forskellige typer senge

Når du først har besluttet hvilken type mekanisme du vil have i din skabsseng er det næste skridt at overveje, hvordan sengen skal monteres i dit hjem. Der er to måder at installere en Murphy seng på.

Gulvmontering

Nogle systemer kræver at enheden bores i gulvet i rummet. Disse er generelt systemer der er afhængige af fjerdermekanismer. Montering af en skabsseng i gulvet giver stabilitet, men det er vigtigt at bemærke de langsigtede virkninger af montering på gulvet. De fleste gulvmonteringssystemer kræver en solid monteringsoverflade. Udover at lave mærker i dine gulve, er gulvmonteringssystemer vanskelige, hvis ikke umulige at bevæge når de er installeret.

Vægmontering

De typer senge der skal monteres på væggen, anvendes mest med stempelmekanismer. Montering på væggen giver dig en frihed til at flytte sengen hvorhen du have den, da vægmonteringssystemer nemt kan flyttes og medfører meget lidt skade på væggen i rummet. Den mest almindelige måde hvorpå en vægseng monteres på væggen, er ved at anbringe tre brædder og derefter fastgøre sengens bagpanel på disse brædder ved brug af en boremaskine. Brug af brædder på din væg skaber et stabilt fundament for din seng. Det giver dig også mulighed for at omplacere din seng igen, hvis det er nødvendigt senere.

Høj eller lav skabsseng?

Når du har besluttet hvilken type montering der er den bedste løsning til dit hjem, er den næste faktor du skal overveje, den rumlige justering af din vægseng. Når man ser på alle dine muligheder, er det vigtigt at evaluere ikke kun gulvpladsen som du har til rådighed, men også væg- og loftrummet. Der er to vægsengetyper at overveje, og hver enkelt passer til forskellige indretninger af det rum din nye seng skal være i.

Høj skabsseng

Høj skabsseng
Høj Nordic skabsseng 160X200 cm, Skabssengen.dk
Læs mere om skabssengen og se den aktuelle pris her.

Den høje skabsseng er den mere traditionelle skabsseng. I denne udgave lagres væglejet lodret og sænkes ned i rummet, så længden af ​​sengen er vinkelret på væggen. Denne stil af vægseng kræver lofter der er høje nok til at rumme en helt oprejst seng. Det er også vigtigt at der er god plads til vægsengen når den skal i brug.

Lav skabsseng

Lav skabsseng
Lav skabsseng Nordic 90X200 cm , Skabssengen.dk
Se sengen og dens aktuelle pris her.

Lave skabssenge er ideelle til værelser med lavere lofter eller mindre gulvplads til sengen, såsom værelser i kælderen eller loftet i et hjem. Denne type seng ligner vel mest en reol eller skænk, og kan derfor sagtens indgå i en stues indretning eller på gæsteværelset som et dekorativt møbel.

Hvad er skabssenge lavet af?

I dagens vægsengemarked er der en række træmaterialer, som vægge er bygget af. Fire af de vigtigste materialer, der anvendes til konstruktion af en vægseng, er spånplade, MDF Board, krydsfiner og solidt træ. Hvert materiale har unikke egenskaber der egner sig til din væg sengs funktion og struktur. Hver materialetype er skitseret nedenfor for at give dig en bedre forståelse for, hvorfor den bruges, hvad den er bedst brugt til, og hvad man skal kigge efter, når man vælger den perfekte vægseng.

Spånplade er et konstrueret materiale, der primært anvendes til udendørsmøbler. Den består af stærkt komprimerede træstykker eller partikler, som giver materialet sit navn. I vægsenge er spånpladens hovedbrug til udvendige overflader, fordi det garanterer en glat overflade og mindre tilbøjelighed til at flække eller knække over tid. Spånpladestyrken måles ved hjælp af dens PSI, som måler sammenspændingen af ​​partiklern dvs. den samlede kvalitet og styrke af brættet som helhed. Et billigere produkt består af billigere partikler og har derfor en lavere PSI. Industrielt lavet spånplade er meget stærkere, og har en langt højere PSI.

MDF træfiberplader ( Medium Density Fibreboard ) er et materiale der ligner spåndplade og har samme som spånplader, da det giver i en glattere overflade og er mindre tilbøjelig til at flække. MDF er imidlertid et meget mere raffineret produkt end spånplade. Det er også sammensat af træpartikler, men de er meget, meget mindre end dem som spånplader består af. På grund af dette har MDF en lidt glattere tekstur end spånplader. Dette gør dog også MDF til et meget tungere produkt end spånpladerlplader.

Krydsfiner er et materiale der generelt er stærkere materiale end spånplader eller MDF. Krydsfiner er lavet af flere tynde lag af træ og kan også kaldes for lagdelte træplader. Træet der bruges til at lave lagene i krydsfiner, er generelt andenrangstræ, som hver for sig ikke ville være stærkt nok til brug, men når det er lagdelt skaber det et meget stærkere materiale. Anvendelse af krydsfiner minimerer chancerne for at træet giver sig, hvilket gør det ideelt til udvendige overflader som på en vægseng. Vær forsigtig når du vælger en skabsseng, der bruger krydsfiner som en primær komponent, da knuder i trælagene kan skabe ustabilitet. Hvis et lag af har en ujævnhed, skaber det et svaghedspunkt der kan overføres til hele træet.

Massivt træ er det materiale der er mest anvendt i skabssenge. Dette er det stærkeste materiale til rådighed, og er derfor det materiale der oftest bruges til den vigtigste del af væggen: strukturen. Massivt træ er generelt ikke brugt som et udvendigt materiale af flere grunde; massivt træ kan nemlig bøje hvilket reducerer det samlede udseende og den strukturelle ydeevne af din vægseng. Massivt træ er også meget dyrt, og unødvendig brug er spild i vores begrænsede økosystem. Skabssenge der udnytter massivt træ som deres vigtigste strukturelle materiale vil være ekstremt stærke, men for æstetiske formål anbefales det ikke, at massivt træ anvendes som udvendig overflade.

Når du har besluttet hvilket materiale din skabsseng skal består af, er du et skridt tættere på at vide hvilken skabsseng der er perfekt til dig. Når du først kender materialerne, er det næste skridt at vælge hvordan din skabsseng skal se ud.

Skabssengens overflade: finer og melamin

Under din jagt efter den perfekte vægseng vil du løbe ind i mange industrirelaterede termer som kan nemt kan forvirre lidt. Et af de termer du vil støde på igen og igen er ‘finer’. Hvad er finer, og hvordan spiller det ind i din købsbeslutning? Finer er egentlig et tyndt lag af materiale placeret oven på et møbel for at give forbrugerne en række fordele som de ikke kunne opnå alene med massivt træ. Nogle af disse fordele omfatter atforebygge at træet flækker eller splintrer, æstetik og lavere prisniveau. Inden for vægsenge er der to primære typer finér på markedet: Massivt træfiner og laminatfinér. Hver mulighed har unikke fordele og ulemper, du bør overveje.

Massivt træfiner er et tyndt stykke massivt træ over selve møblet. Et møbel kan være fremstillet af krydsfiner, spånplade eller MDF. Træfiner kan færdiggøres på flere forskellige måder og kan laves af enhver form for træ, som giver dig mulighed for at opnå det udseende du vil have til din vægseng.

Massivt træfínér

Fordele ved massivt træfiner er, at du opnår det flotte trælook. Da naturligt træ har risiko for at flække over tid, vil ​finéroverflade betydeligt mindske sandsynligheden for at træet krummer, samtidig med at det naturlige look af naturligt træ bevares.

En anden fordel er prisen. Ethvert møbel bygget af massivt træ vil koste meget mere end andre typer.

For det tredje er massivt træ meget, meget tungt. Det er måde at bringe vægten ned – og dermed også leveringsomkostningerne.

Ulemper må siges at være at da alt træ er unikt, vil trækornet på hvert stykke træ være lidt anderledes end det næste. Når du vælger en vægseng med massivt træfiner, er det vigtigt at huske, at kornet på din vægseng kan afvige fra kornet på andre møbler i værelset eller dit hjem, selv om de kan være af samme type træ. Hvis du vil have din vægseng til at have et ensartet trækorn, kan du overveje en laminatfiner (Det kommer vi ind på nedenfor).

Overfladebehandling af massivt træfinér

Der findes flere typer af overflader der kan anvendes på massivt træfiner som alle forbedrer træet på forskellige måder.

Oliebaseret finish: Oliebaserede overflader er generelt enten håndmalet eller sprøjtet på skabssengens overflade. Oliebehandling er designet til at trænge dybt ind i træet. Denne type finish er generelt tilgængelig i flere nuancer for at skabe det ønskede look eller fremhæve dine andremøbler. Specifik farver varierer afhængigt af det firma, du køber din vægseng fra.

Vandbaseret finish: På samme måde som oliebaserede overflader kan vandbaserede overflader påføres med pensel eller sprøjtes på. Vandbaserede overflader anvendes bedst der hvor finishen vil være mere et beskyttelsesmiddel, snarere end en tilføjelse af farve. Vandbaserede overflader er en mere miljøvenlig løsning, da de bruger færre kemikalier end andre typer af overflader, og kommer du at spilde noget kan det rengøres med vand.

Lakeret finish: Påføres møbler og kan være klar eller farvet. Når en lak påføres på en overflade tørrer den gennem en inddampningsproces, hvilket giver en solid, ekstrem holdbar finish. Lak kan have forskellige niveauer af glans, fra mat til højglans, og kan poleres yderligere for at opnå variationer i udseende og tekstur.

Maling: Maling er en god mulighed når farven på din vægseng er din største bekymring. Fordi maling kommer i så mange forskellige variationer og nuancer er der er et væld af muligheder.

Melanin

Melanin eller melaninlaminat er et tyndt lag materiale der påføres et møbel. Forskellen er imidlertid, at det tynde lag ikke er lavet af træ. I stedet fremstilles melanin af syntetiske materialer. Melanin er ideelt, fordi dine muligheder er uendelige, mens mulighederne ved træfiner er mere begrænset. Melanin vil dog aldrig få det nøjagtige udseende af træ, fordi det ikke er ægte træ.

Vi vil dog anbefale, at du vælger melanin da det er holdbart, beskyttende med slag og slid og giver din seng en rigtig flot finish.

Når du skal købe en skabsseng

Kunde service

En af de vigtigste kvalitetsindikatorer i ethvert firma er den måde de behandler deres kunder på. Når du skal ud at købe din nye skabsseng er det vigtigt at genkende god og dårlig kundeservice. Det at købe en vægseng bør være mere end et køb, men en investering i dit hjem, og det firm, du vælger at handle med skal afspejle positive værdier.

Webkundeservice

Når du kigger på forhandlerens hjemmeside er der flere faktorer du bør være opmærksom på: Har hjemmesiden en Kontakt os side tilgængelig på deres hjemmeside, tillader deres kontaktside dig at e-maile dem, eller tilbyder de et telefonnummer hvor du kantakte dem? Har virksomheden garantier eller returpolitikker for deres produkter?

Hvor nemt er det for dig at returnere en seng du ønsker at returnere? Hvis du beslutter dig for at købe en vægseng fra et firma hvilken type produktsupport tilbyder de? Er der nogen du kan ringe, hvis du oplever problemer med at installere eller samle din vægseng, eller bare har generelle spørgsmål eller bekymringer? Viser virksomheden eventuelle anbefalinger eller anmeldelser? Hvordan vurderer andre deres kundeserviceroplevelse hos virksomheden? Alt dette er faktorer, du bør kigge efter, når du finder en sengeforhandlers hjemmeside og søger et firma med høj kundetilfredshedsstandard.

Leveringsprocedurer ved køb af skabsseng

Når du forbereder dig på leveringen af din vægseng er der flere faktorer du bør forberede dig på. Det er vigtigt, at du er klar over, hvad der forventes af dig inden leveringen af ​​din skabsseng, samt hvad man kan forvente af fragtfirmaet.

Ved levering af din seng er det meget vigtigt at inspicere pakken fuldt ud for enhver skade. I de fleste tilfælde kan eventuelle skadesanmeldelser kun foretages, hvis det konstateres at skaden er sket hos fragtfirmaet. På grund af dette skal du være sikker på at du grundigt inspicerer emballagen og skabssengen selv for at sikre, at der ikke er nogen skade.

Når du køber din skabsseng er det vigtigt at læse shippingbetingelserne grundigt igennen. Mange virksomheder leverer forskellige serviceniveauer. Levering til kantsten er standard blandt de fleste leveringsselskaber, og kræver mest forberedelse ra din side. I denne situation vil din skabsseng blive leveret til dit hjem, men det er ikke garanteret at det vil blive bragt ind i huset eller endda taget af lastbilen. Nogle selskaber kan tilbyde at sengen bliver båret ind i dit hjem, pakke den ud og endda installere den.

Vi anbefaler at du køber din skabsseng fra et firma som tilbyder at bære din seng ind i dit hjem, og som også sørger for installationen af sengen. Så er du sikker på at alt bliver sat ordentligt op og du undgår unødige fejl og mangler, da det er fagfolk som står for det.

Der findes efterhånden en del firmaer som sælger skabssenge og tilbehør, men vi anbefaler som udgangspunkt altid Skabssengen.dk. Der er fragten inkluderet i prisen og de bærer altid sengen helt ind til deres kunder – uanset om du bor i lejlighed eller hus. Kig ind på deres hjememside og de flotte skabssenge.

Vi håber du kan bruge denne lille introduktion til skabssenge. Hør du spørgsmål eller andet så tøv ikke med at kontakte os.

410 comments

Skriv et svar